Ο Παρατηρητής

Η μέθοδος Inner Voices είναι μοναδική, και αποκαλύπτει μια ιδιαίτερα σημαντική ιδιότητα που συχνά λείπει από πολλές άλλες μεθόδους. Μας δείχνει πώς μπορούμε να αναπτύξουμε αυτή την ιδιότητα που ονομάζεται Παρατηρητής, και η οποία μας επιτρέπει να αγκαλιάζουμε όλα το κομμάτια, όλες τις πλευρές του εαυτού μας.


Τι είναι ο Παρατηρητής;

Μια καλή παρομοίωση για την κατανόηση του Παρατηρητή είναι εκείνη της «ορχήστρας» που περιέχει πάρα πολλά «όργανα». Τα όργανα του νου μας είναι οι υπο-προσωπικότητες ή οι «εαυτοί». Μέσω της ανατροφής και του προγραμματισμού από την κοινωνία, η έκφραση του εαυτού μας έχει περιοριστεί και χρησιμοποιούμε μόνο λίγα από τα όργανα της ορχήστρας της προσωπικότητάς μας. Επιπλέον, τα λίγα αυτά όργανα μπορεί να παίζουν με έναν τυχαίο, ασυντόνιστο τρόπο.


Ο Παρατηρητής, ο οποίος αναπτύσσεται μέσω της κατανόησης και της εφαρμογής του Inner Voices, είναι σαν τον διευθυντή. Ο Παρατηρητής, σαν τον διευθυντή, μπορεί να τονίσει το όργανο που χρειάζεται, και έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όλη την ποικιλία των οργάνων της ορχήστρας. Η ορχήστρα της προσωπικότητάς μας μπορεί τώρα να παίζει συντονισμένα, και με όλη τη δύναμη και τον πλούτο που διαθέτει.