Εκφράζοντας όλα τα Κομμάτια του Εαυτού μας

Σε μια μακρόχρονη σχέση, έχουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε πολλές από τις διαφορετικές υπο-προσωπικότητές μας.


Αντί αυτό να αποτελεί δυσκολία, καταλήγει να είναι προς μεγάλο όφελος και των δύο. Εμείς, και το πρόσωπο με το οποίο είμαστε μαζί, είτε το συνειδητοποιούμε και οι δυο είτε όχι, είμαστε γεμάτοι από ένα μεγάλο αριθμό εαυτών, ένα ολόκληρο πρόσωπο ο καθένας τους, με τη δική του ιστορία, αναμνήσεις, επιθυμίες, συναισθήματα, ικανότητες και τρόπους συμπεριφοράς.


Πολλοί απ’ αυτούς είναι πολύ ενδιαφέροντες και γεμάτοι χαρά. Άλλοι είναι σοβαροί και λυπημένοι, ελκυστικοί και δραστήριοι. Κάποιοι είναι γοητευτικοί και σοφοί. Υπάρχουν αμέτρητοι τύποι μέσα μας, και είναι μαζί τους που έρχονται σε επαφή οι καλοί ηθοποιοί, όταν παίζουν διάφορους ρόλους.


Αυτή είναι η χαρά της σχέσης – η ανακάλυψη των εαυτών μας και εκείνων του συντρόφου μας - και η δυνατότητα της έκφρασής τους όταν το επιθυμούν.


Είναι πράγματι εμπλουτιστικό και βαθιά ικανοποιητικό σε ένα ιδιαίτερα έντονο βαθμό. Είναι γνωστό ως το μονοπάτι της συνείδησης.


Προκειμένου να βιώσουμε τον Αληθινό Εαυτό μας, θα πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε τους «εαυτούς» μας.


Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πώς είναι σχηματισμένη η προσωπικότητά μας, γιατί όταν μπαίνουμε σε μια σχέση το κάνουμε με μια ομάδα εαυτών – όπως επίσης και ο σύντροφός μας. Έτσι, έχουμε τελικά δύο ομάδες ανθρώπων που συναντώνται, και ελπίζουμε ότι κάποιοι απ’ αυτούς θα μπορέσουν να τα βρουν μεταξύ τους.


Χωρίς αυτή τη γνώση, η ζωή μας είναι περιορισμένη, οι προσωπικές μας σχέσεις ανικανοποίητες, και οι δημιουργικές και εκφραστικές μας δυνατότητες μπλοκαρισμένες και σαμποταρισμένες. Είναι η κύρια αιτία των περισσότερων μπερδεμάτων στις σχέσεις.


Σπαταλούμε επίσης πολύ ενέργεια προκειμένου να καταπιέζουμε τους απαρνημένους εαυτούς, και αυτό μας κάνει λιγότερο ελκυστικούς. Προκειμένου να είμαστε ελκυστικοί, θα πρέπει να διαθέτουμε ένα δραστήριο ενεργειακό σύστημα. Είναι η ενέργεια μας που έλκει τους άλλους, και τους κρατά εκεί.